תסבאו לכם..

כמה פעמים שמעתם כבר על החשיבות של הסיבים התזונתיים? אם אתם קוראים את הבלוג הזה, קרוב לוודאי שאתם מעורים בענייני בריאות (וגם אם לא) ושמעתם את הביטוי הזה אלפי פעמים..
אז נכון, גם לי יש בבית אבקות סיבים תזונתיים וגם אני משתדלת לזכור לשלב אותם איכשהו, והאמת? לא תמיד זוכרת.
בגלל שאני צמחונית והקטן אוכל ירקות ופירות רק בקושי, מאוד חשובה תוoפת הסיבים היזומה, אני יודעת.. אבל איך הופכים את זה להרגל ואיך משלבים אותם ביומיום?

כדי ללמוד איך לעשות את זה, הלכנו הקטן ואני לסדנת בישול בדרך האוכל, שיזמה חברת בנפייבר. את הסדנה העבירה השפית המקסימה גלי ברמן שלימדה אותנו ששווה להתייחס לסיבים כמו אל תבלין. הרעיון פשוט- פשוט מוסיפים אותם לכל תבשיל, מים, שתיה (רק לא לשתיה ממוזגת), רוטב ובקיצור- כל דבר ובלי להרגיש קיבלתם מנה של סיבים.

IMG_9397

כדי להוכיח לנו שהסיבים הם חסרי טעם והשפעה על המזון הדגימה לנו ברמן איך מכינים פטריות ממולאות בפירה, מאפי בצק עלים ובצק פילו ממולאים בגבינות או במתוקים, דג, ממרחים ואפילו סיידר תפוחים וקנמון. הכל כמובן הכיל את הבנפייבר, בלי שבכלל הורגש.

IMG_9405 IMG_9404 IMG_9403 IMG_9364

לאחר ההדגמה המפתה וההסברים, התחלנו להכין את המנות בעצמנו. הקטן שאהבתו למטבח היא סוג של תופעה, פשוט התרוצץ ממקום למקום. קטם פטריות, שבר ביצים, טרף, ערבב, מילא, מרח, רידד..

IMG_9448 IMG_9443 IMG_9442 IMG_9434 IMG_9431 IMG_9428 IMG_9426 IMG_9424 IMG_9413 IMG_9410 IMG_9407 IMG_9386

וכמובן- טעם וטעם וטעם.

IMG_9439 IMG_9438 IMG_9436 IMG_9415 IMG_9402

חזרנו הביתה שבעים ומרוצים. באופן אישי אני יכולה לספר לכם שאימצתי את רעיון הוספת הסיבים למה שאני מכינה ואין כמעט תבשיל אצלי מאז שלא מועשר בסיבים האלו. עכשיו גם כשהקטן אוכל "אורז בלי כלום", אני יודעת שדחפתי לו סיבים תזונתיים.

רוצים את המתכונים? בבקשה:

פטריות פורטובלה ממולאות בפירה תפו"א ואגוזים ברוטב פיטריות

רכיבים:

2 חבילות פטריות פורטובלה

1 חבילת פטריות שמפניון

פירורי לחם לפי הצורך

4-5 ביצים

2 כפות אורגנו יבש

מלח /פלפל

שמן לטיגון

חצי כוס יין לבן

1 אגוז מוסקט שלם

1 מיכל שמנת מתוקה

למלית הפירה:

1 ראשי סלרי

8 יחידות תפו"א בינוני

2 שיני שום

100 גרם אגוזי פקאן קלויים

1 מיכל שמנת מתוקה

6 כפות בנפייבר

אופן ההכנה:

צריך שהיו מספר פיטריות פורטובלה שישמשו כתחתית למנה בהתאם למספר הסועדים

(כ- 4-6 יחידות פורטובלה ללא הרגל)

טורפים את הביצים בצלחת עמוקה עם מעט מלח פלפל.

בצלחת אחרת מערבבים את פרורי הלחם בנפייבר ואורגנו, מצפים את הפטריות בביצה ולאחר מכן בפרורי הלחם ו ומטגנים במחבת עם שמן רגיל משני צידי הפטרייה ומניחים על ניר סופג.

מלית פירה:

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות את תפו"א, הסלרי, והשום ומעבירים לסיר עם מלח, מים ועלי הטרגון עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך.

מסננים ומייבשים מעט, מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים.

מוסיפים את השמנת (בערך כוס אחת) והבנפייבר.

במחבת חמה קולים את האגוזים, קוצצים ומוסיפים לתערובת הפירה. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.

רוטב פטריות

גודמים את רגלי הפטריות שנותרו וחותכים לרבעים .

מחממים במחבת עמוקה מעט שמן זית ומקפיצים את הפטריות עם מלח פלפל עד להזהבה.

מוסיפים את היין אגוז המוסקט ומבשלים במשך 7 -5 דקות נוספות, מוסיפים את השמנת, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.

פילו אישי ממולא גבינות  בנפייבר ואורגנו

רכיבים:

1 חבילת פילו מופשר

100 גרם חמאה מומסת

למילוי:

200 גרם גבינה בולגרית מגורדת

1 גליל גבינת פרומעז מגורדת

150 גרם גבינת קשקבל מגורד

4 כפות בנפייבר

2 ביצה

מלח/פלפל

1כף אורגנו יבש

אופן ההכנה:

במעבד מזון מניחים את רכיבי המלית טוחנים  עד קבלת תערובת אחידה.

מניחים על שולחן עבודה עלה אחד של פילו, מורחים אותו בחמאה, מניחים מעליו עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה ומניחים מעליו עלה נוסף (כל רולדה מורכבת משכבות של 3 עלים)

מניחים את המלית ומגלגלים לקבלת רולדה.

מורחים את השכבה החיצונית בחמאה, מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 20 דקות עד להזהבה.

*** טיפ למנה אישית– יש לחתוך את עלה הפילו הגדול ל-4 חצאים שווים, ליצור צורת "איקס" מ3 עלים להניח מילוי המרכז "האיקס", לסגור (לא חזק מידי) ולאפות.

פילה מוסר בציפוי פרומעז ופיסטוקים

רכיבים:

4 פילה מוסר נקי מעצמות (פילה לסועד)

לציפוי:

300 גרם  פיסטוק קלוי וקצוץ גס

1 גליל גבינת עיזים מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מגורדת

4 כפות בנפייבר

כחצי כוס פירורי לחם זהב

כפית מלח

פלפל

לרוטב:

1כוס  יוגורט  עיזים

1 שיני שום

מלח\פלפל

אופן ההכנה:

  במעבד מזון מנחים כל מצרכי הציפוי טוחנים עד לקבלת ממרת מוסיפים את הפיסטוקים מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.

מפזרים מלח ופלפל על הדגים, מורחים בציפוי ומניחים על תבנית עם ניר אפיה.

אופים את הדגים במשך 10-12 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות (מומלץ ממש לפני ההגשה).

מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים טעמים. בוזקים את הרוטב מעל הדגים בעת הגשת המנה.

סלט בוקצוי עם נבטי חמנייה כרוב אדום

רכיבים לסלט:

חצי ק"ג עלי בוקצוי

1 חבילת נבטי חמנייה

1 כרוב אדום פרוס דק דק

לרוטב:

קורט סוכר

מלח/ פלפל

חצי כוסות שמן קנולה

2 כפות בנפייבר

חצי כוס וקצת דבש

3 כפות סילאן

רבע כוס בלסמי

רבע כוס חומץ יין אדום

רבע כוס מים

אופן ההכנה:

בקערת ערבוב להניח את מרכיבי הסלט

טוחנים במעבד מזון את רכיבי הרוטב- במידה והרוטב סמיך מידי יש להוסיף מעט נוזל ובמידה והרוטב דליל מידי יש להוסיף שמן.

טועמים ומתקנים טעמים.

 מקלות בצק עלים מתוקים במבחר טעמים

רכיבים:

בסיס:

1 חבילת בצק עלים מופשרת

2 צהוב של ביצה

קמח לעזרה ברידוד הבצק

אפשרויות למלית-מתוקה:

 ממרח שוקולד לבן ואגוזים/ ממרח תמרים עם אגוזי פקאן/ ממרח נוטלה וברס

לכל מלית יש להוסיף  4 כפות בנפייבר.

אפשרויות למלית-מתוקה:

אפשרות למילוי מלוח:

גבינת פרמזאן או קשקבל/ממרח עגבניות  וגבינה פטה/ ממרח פסטו וגבינה בולגרית.

לכל מלית יש להוסיף 4 כפות בנפייבר.

אופן ההכנה

פותחים קלות את הבצק מורחים מעט קמח משני צדדי הבצק מניחם על שיש ומרדדים קלות.

מערבבים את המלית הרצויה עם בנפייבר ומערבבים היטב.

מורחים ביצה על הבצק, בוזקים את המלית, סוגרים את הבצק בפעולת קיפול מקצה אחד למשנהו ומרדדים קלות

חותכים פרוסות של כחצי ס"מ (עם הסכין נדברת לבצק יש לקמח את הסכין)

מעבירים לתבנית אפיה מעל נייר אפיה מניחים את המקלות ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד הזהבת הבצק.

 פילו ממולא ריקוטה פירות יער ואגוזים

רכיבים:

1 חבילת פילו מופשר

100 גרם חמאה מומסת

למילוי:

200 גרם אגוזי פקאן קלוי

1 וחצי כוס פירות יער ( קונים קפואים) יש להפשירם

 300 גרם גבינת ריקוטה

4 כפות בנפייבר

1  כוס סוכר

אופן ההכנה:

מניחים את רכיבי המלית בקערה ומערבבים היטב, עד קבלת תערובת אחידה.

מניחים על שולחן עבודה עלה אחד של פילו, מורחים אותו בחמאה, מניחים מעליו עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה ומניחים מעליו עלה נוסף (כל רולדה מורכבת משכבות של 3 עלים)

מניחים את המלית (ממלאים מלבן שווה במלית) ומגלגלים לקבלת רולדה.

מורחים את השכבה החיצונית בחמאה, חותכים קלות את הבצק(מסמנים לעוגיות),  מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 20 דקות עד להזהבה.

רוצים לדעת עוד על בנפייבר? על סיבים תזונתיים ועל דברים שאפשר ומומלץ להכין איתם? כנסו לאתר של בנפייבר. תמצאו שם המון מידע.

בתאבון ו-לבריאות!

מודעות פרסומת

<span dir=rtl>2תגובות ל‘תסבאו לכם..’</span>

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s