להכל יש תחליף

כשהגעתי לתל אביב התגוררתי עם שותפים ששתו חלב סויה רק לשם ההנאה והטעם.
אז גם הכרתי לראשונה את ״אלפרו״. אני זוכרת שאהבתי ממש את הטעם שלו בקפה שלי והתמכרתי במיוחד ל״אלפרו וניל״.

download
אז (לפני 14 שנים בערך- וואו! איזו זקנה אני) עוד לא דובר על התנזרות ממוצרי חלב מטעמי בריאות ובטח שלא על טבעונות.
עם השנים נחשפתי יותר ויותר למתנזרים ממוצרי חלב ולדעות השונות הרווחות סביב הסוגיה הבריאותית והאידיאולוגית שכרוכה בזה.
אני מודה שאני מאוד אוהבת מוצרי חלב וגם צורכת מהם המון, אבל לא תתפסו אותי שותה קפה עם חלב למשל…
ובכל זאת, כשהוזמנתי לסדנת בישול עם מוצרי ״אלפרו״ החדשים, הסתקרנתי לראות מה באמת אפשר עוד להכין עם המשקאות פרט לשתייתם ככה.

IMG_3289
הקטן כבר העלה רעיונות כל הדרך ל״מבשלים חוויה״ בראשון לציון, שם נערכה הסדנה שהעבירה אורי שביט, בעלת הבלוג ״טבעוניות נהנות יותר״.
את הסדנה פתחנו בהסבר קצר על החשיבות האקולוגית שבהפחתת אכילה מן החי (זוכרים את meatless monday?)

אורי שביט מסבירה
אורי שביט מסבירה

ועכשיו- מתחילים!

התחלנו עם המשקאות. המשקה הראשון היה משקה רום ומנגו (הקטן שתה ללא אלכוהול- לא להבהל). בתחילה השרתה אורי את קוביות המנגו ברום. בינתיים במיקסר ערבלה מנגו ומשקה שקדים, אותו מזגה על המנגו המושרה. היה טעים ומרווה.

IMG_3293 IMG_3292

משקה המנגו במבט מלמעלה
משקה המנגו במבט מלמעלה

הנה המתכון:

חומרים ל-2 כוסות:

1 מנגו בשל, חתוך לקוביות
1/2 כוס משקה אורז "אלפרו" קר.

1/4 כוס רום בהיר

חופן עלי נענע
חופן קוביות קרח

 ההכנה: טוחנים בבלנדר מחצית מקוביות המנגו עם משקה האורז, עד לקבלת נוזל חלק. מניחים בכל כוס קוביות מנגו ויוצקים עליהן את הרום. משהים כ-5 דקות לספיגה. יוצקים על המנגו שבכוס את משקה האורז והמנגו. מוסיפים עלי נענע ומערבבים בעדינות. מוסיפים 2-3 קוביות קרח ומגישים.

 המשקה השני היה שילוב של ערק עם משקה שקדים, שאני פחות אהבתי.

IMG_3301 IMG_3300
המשקה האחרון בסדרה היה שייק פירות (גרסא עם בננה ובלי) שכלל מנגו/ בננה מלון, תמרים וכו׳ עם משקה שקדים. זה עם הבננה היה ממש מוצלח בעיניי.

IMG_3308 IMG_3305

ואז הגענו לאוכל.
המנה הראשונה היתה ממרח שעועית לבנה כמטבל לירקות או ממרח ללחם והיה ממש, אבל ממש טעים בעיניי.

IMG_3312 IMG_3311

הנה המתכון:

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם מקפוא)

כ-1/2 כוס משקה אורז "אלפרו"
2-3 כפות כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
מיץ מ-1/2 לימון
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
עלים מ 2-3 גבעולי טימין טריים/בצל ירוק קצוץ
מעט צ'ילי ירוק או אדום, קצוץ
מלח ים, פלפל שחור גרוס

ההכנה: מניחים את השעועית במעבד מזון. טוחנים ומתחילים למזוג את משקה האורז, ליצירת קרם חלק. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לעבד מעט. מעבירים לקערה. מוסיפים לקרם השעועית את יתר החומרים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים על לחם או עם ירקות חתוכים, כמטבל.

המנה השנייה והעיקרית, שבה גם אנחנו עבדנו היתה הכנת פולנטת תירס.

פולנטת תירס טרייה
פולנטת תירס טרייה

אורית הסבירה לנו איך למצות את המיץ מגרגרי התירס (גם ילדים יכולים- תשאלו את ע'):

ראשית קולפים את התירס (ה"שערות" של התירס, אגב, הם סיבים תזונתיים שאפשר לטחון או אפילו להוסיף לסלט).

IMG_3330 IMG_3329 IMG_3327

בעזרת סכין חדה פוצעים את ליבת הגרגירים (ממש באמצע של הגרעין)

IMG_3338 IMG_3333

ובעזרת החלק הלא משונן של הסכין, מגרדים את המיץ החוצה.

IMG_3344 IMG_3343 IMG_3342 IMG_3341

פשוט ועובד!
את ליבת התירס הכניסה אורית למחבת יחד עם מעט שמן קוקוס, מעט משקה אורז ומעט שמן זית.

IMG_3348 IMG_3346

ערבבה וצמצמה, תיבלה וקיבלה פולנטה מהממת.
בינתיים נתלו להן בתנור עגבניות שרי עם תימין והכל הוגש יחד.

IMG_3357 IMG_3354

ואז הגיעו הקינוחים: הקינוח הראשון היתה מעין גלידת בננה עם משקה אגוזי לוז ושוקולד קצוץ שהיתה ממש טעימה לדעתי.

IMG_3373 IMG_3370

הנה המתכון:

חומרים ל-3 מנות

 3-4 בננות בשלות, פרוסות וקפואות

1/4 כוס משקה אגוזי לוז
50 גרם שוקולד מריר איכותי
1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס

 ההכנה: מניחים את הבננות הקפואות במעבד מזון. מוסיפים את משקה האגוזים והשוקולד ומעבדים עד לקבלת "גלידה" סמיכה וחלקה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, מערבבים בעזרת כף ומגישים מיד.

הקינוח השני היה עוגיות שקדים עם מעדן עוגיות, קמח מלא וכמובן- שקדים.

IMG_3368 IMG_3363 IMG_3362 IMG_3360 IMG_3359
העוגיות יצאו פריכות וטעימות. אפילו הקטן שלא מוכן לטעום פיצוחים למיניהם הסכים לטעום וזלל 3 עוגיות!! בדרך הביתה הוא כבר ביקש שנכין כאלו בבית.

IMG_3379 IMG_3375

הנה המתכון:

חומרים לכ-40 עוגיות

 400 גרם (כ-4 כוסות) שקדים פרוסים

4 כפות גדושות קמח מלא

1 כוס סוכר

2 מעדני "אלפרו" בטעם עוגיות
2 כפיות תמצית וניל איכותית

ההכנה: מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. בקערה גדולה מערבבים ומקמחים את פרוסות השקדים ב-4 כפות הקמח. מכניסים לבלנדר או למעבד מזון את הסוכר, המעדנים ותמצית הוניל וטוחנים לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת הרטובה לקערה עם השקדים ומערבבים היטב בעזרת כף, עד שכל השקדים מצופים. מניחים עיגולים שטוחים ומרווחים של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-15 דקות עד שהעוגיות פריכות ושחומות. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

היה מעניין. כיף לנסות דברים חדשים והמשקאות (בעיניי במיוחד המשקה אגוזי לוז) פשוט טעימים.
הולכת לשחק איתם קצת במטבח ולראות מה ייצא לי מהם. אולי באמת בסוף (כמו שאומר הסלוגן החדש של החברה) ״ צומח פה משהו טוב״.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s