ללא גלוטן

שוק המוצרים ללא גלוטן גדל כל הזמן- אז למה שלא תתחילו להחליף חלק מהמוצרים עם הקמחים הרגילים במוצרים בריאים יותר וטעימים לא פחות (אם לא יותר)?

מודעות פרסומת

לציליאק נחשפתי לראשונה עוד כילדה, כשגילו את הרגישות לגלוטן אצל בן דוד שלי. הוא היה אז בן שנה וחצי בערך ואני זוכרת את אמא שלו חוצה את הארץ כדי למצוא לו מוצרים ללא גלוטן, כמו פסטה ולחמניות.

מאז העולם התפתח (למזלנו) ומוצרי המזון ללא גלוטן הפכו לנגישים בכל סופר. לא רק צליאקים נמנעים מגלוטן, אלא גם המון רב שהבין את החסרונות הבריאותיים שקיימים בו ואנשים רבים שנמנעים ממנו מטעמי דיאטה.

אז אם גם אתם נמנים על אחת מהקבוצות שמניתי למעלה, או שסתם נמנעים מגלוטן בפסח (יש כאלה) אני רוצה להמליץ לכם על כמה מוצרים נטולי גלוטן שאמנם לא בהכרח כשרים לפסח, אבל בהחלט מצויינים..

אם מדברים על מוצרים ללא גלוטן, הרי שהחברה הכי מוכרת היא חברת "בר אל", שמייצרת המון מוצרים בריאותיים והמון מוצרים ללא גלוטן. אני מאוד אוהבת את המוצרים שלהם. הם טעימים מאוד ובהחלט החליפו אצלי בבית כמה ממוצרי הגלוטן הקבועים.

המוצר הבסיסי הראשון של "בר אל" שכל נטול גלוטן חייב במטבח הוא הקמח ללא גלוטן כמובן.

download (21)

מדובר בקמח רב תכליתי ומתאים ממש לכל סוגי המאפים. אני הכנתי איתו עוגת שוקולד לכיתה של עומר (כי יש להם בכיתה ילדה חולת צליאק והוא ביקש שנכין עבורה עוגה ללא גלוטן) ופיצה. בפיצה קצת חששתי, אבל זה יצא מצויין והילדים לא הרגישו בכלל בהבדל.

ואם כבר מדברים על קמחים, הרי שבכלל כל המעבר מקמח לבן לקמחים חלופיים הוא מעבר מהמם ובריאותי בעיניי. שני קמחים מצויינים של "תבואות" בהקשר הזה הם קמח העדשים האדומות האורגני וקמח החומוס.

download (22)

על היתרונות הבריאותיים הרבים של קמחי הקטניות האלה אני יכולה לפרט כאן שעות- הם אורגניים, ללא דשנים כימיים וחומרי הדברה, עשירים בברזל, אבץ, אשלגן וחומצות אמינו והם כמובן ללא גלוטן. בתחילה לא ממש ידעתי מה עושים איתם ואיך משתמשים בהם, אבל בבדיקה קצרה עם כמה מחבריי שוחרי הבריאות והבישול הבריא התברר לי שזה בעצם מאוד פשוט ומתאים כמעט לכל שימוש- גם כקמח ואפילו כתחליף לביצה. נסו את קמח העדשים בתערובת לקציצות ירקות- זה פשוט נפלא ומעניק טעם שמזכיר פלאפל. יאמי!

ואם אתם מאנשי התערובות המוכנות (כמוני) אז כדאי שתכירו את התערובת להכנת פסטה טרייה של "בר אל".

download (23)

טוב, זה באמת גאוני. כמי שמאוד אוהבת פסטה טרייה, אבל לא ממש הצליחה לעשות אותה כמו שצריך, התערובת הזו היא גם פתרון לעקומי מטבח כמוני וגם ללא גלוטן!

ההכנה מאוד פשוטה וההוראות נמצאות על גבי האריזה, כך שזה גם כיף, גם טעים וגם בריא!

תערובת נוספת ומפנקת, גם היא של "בר אל", היא התערובת להכנת פנקייק.

download (24)

כמו קודמתה, גם התערובת הזו מאוד פשוטה להכנה והפנקייקים יוצאים טעימים מאוד (אפילו עומר לא הרגיש בהבדל). מעבר לעובדה שהיא נטולת גלוטן, אין בתערובת גם שומן טראנס, חומרים משמרים, לקטוז וקזאין. מושלם. ואגב- עכשיו יש את התערובת הזו גם כשרה לפסח..

מוצר נוסף ללא גלוטן הוא הכריך טונה במאפה ללא קמח חיטה של "עינת תעשיות מזון".

MediumPic_130_1

הכריך אמנם לא מתאים לחולי צליאק, אבל הוא ללא גלוטן ומתאים לנמנעים מגלוטן שלא מטעמי רגישות. הכריך עצמו דל בכולסטרול ומכיל סלט טונה בתוספת מלפפונים ופלפלים מוחמצים וכבושים במלח. עומר לא ממש אהב את הכריך עצמו, אבל אהב מאוד את מילוי הטונה.. אני צמחונית ולכן לא טעמתי.

אני שמחה ששוק המוצרים ללא גלוטן גדל כל הזמן ואני באמת ממליצה לכם להחליף (כל פעם משהו) את המוצרים אליהם אתם רגילים במוצרים שבהחלט מספקים את אותו הטעם ולרוב גם את אותה "הסחורה", אבל עם ערך בריאותי גדול בהרבה.

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s