סוף סוף! לחם בלי E

מי צריך חומרים משמרים בלחם?

מודעות פרסומת

כבר המון שנים אני לא קונה לחם פרוס ארוז. לא בגלל שזה לא טעים. זה טעים. מאוד. אלא שמאז שעלתה המודעות לרכיבים בכלל ולרכיבים המסומנים באות E בפרט, אני פשוט מנסה להימנע ככל האפשר מלרכוש מוצרים שמכילים E. עד עכשיו…

IMG_6160
כריך מלחם השיפון E-FREE של מאפיות ברמן

מה זה בכלל E?

רכיב שמתחיל באות E הוא למעשה סימון תוספים שונים, כשכל טווח מספרים מסמן סוג אחר: צבעי מאכל (E199-E100); חומרים משמרים (E299-E200); חומרים מעכבי חמצון ומווסתי חומציות (E399-E300); ממתיקים (E421-E420+E969-E950); מתחלבים, חומרים מייצבים, חומרים מעבים וחומרי קרישה (E499-E400); חומרים מווסתי חומציות ומונעי התגיישות (E599-E500), מחזקי טעם (E699-E600), אנטיביוטיקה (E799-E700).

ולמה זה רע?

אני לא רופאה, דיאטנית או אשת מקצוע, אבל גם לא ממש צריכה להיות כזו כדי להבין שמשהו מלאכותי הוא לא בדיוק הדבר האולטימטיבי לבריאות. אז כבר שנים שאני מנסה להימנע מזה, במיוחד כשמדובר במוצר שבו התוספת הזו נראית לי מיותרת לחלוטין (כמו לחם).

עד עכשיו…

ברמן E-FREE

לאחרונה השיקה קבוצת מאפיות 'ברמן' סדרת לחמי מחצמת ארוזים שאין בהם שום חומרים משמרים ו/או תוספים מלאכותיים. ובמילים אחרות – אין בהם E!

סדרת לחמי מחמצת ברמן אי פרי צילום אסף אמברם

המחמצת היא זו שמשמשת כחומר משמר (הגיע הזמן!) וחוץ מזה שאין בהם תוספות מיותרות, דווקא יש בהם הרבה תוספות מצוינות, שהושגו בזכות העובדה שכל הלחמים מיוצרים מקמחים מלאים שנטחנים בשלמותם מהגרעין: סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים כמו אבץ, מגנזיום, ברזל וסידן.

הסוגים

בסדרה החדשה יש, נכון לעכשיו, שלושה סוגי לחמים: לחם פרוס מלא מקמח חיטה, לחם פרוס מקמח שיפון מלא ולחם פרוס מקמחים מלאים (כוסמין, שיפון וחיטה).

והטעם?

הטעם מעולה! הלחם רך, אווירירי ועשיר בטעם. אין לו שום טעם לוואי ואפילו עומר שלי, שבד"כ מתנגד אוטומטית לקמחים מלאים, אהב מאוד את הלחמים האלו. אני הכי אהבתי את הלחם מתערובת הקמחים. הוא הכי אהב – באופן סופר מפתיע – את לחם השיפון.

תו "אפשרי בריא"

אם לא שכנעתי אתכם עד עכשיו והוכחתי לכם, וליתר חברות המזון, שאפשר גם אחרת – אז כדאי שתדעו שהלחמים בסדרה הזו מכילים עד 250 קלוריות (לפרוסה), עד 400 מ"ג נתרן ולפחות 80% קמחים מלאים (ל-100 גרם) ועל כך אפילו קיבלו את תו "אפשרי בריא" של משרד הבריאות.

שווה, בריא וטעים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s